Sök

Sportevenemang Malmö

Olika sportevenemang i staden

Det hålls många olika sportevenemang i Malmö. Här nedan listas några av Malmös kända arenor, lag och olika sportevenemang. 

Eleda Stadion - Malmö FF

Eleda Stadion

Eleda Stadion som i folkmun kallas för Stadion. Denna fotbollsarena öppnades 2009 och är hemmaarenan för Malmö FF. Eleda Stadion har som mest haft 22 500 åskådare och ligger belägen nära Pildammsparken.

Malmö Arena

Malmö Arena

På Malmö Arena kan du uppleva flera olika sportevenemang. Malmö Arena ligger bredvid Hyllie station och shoppingcentret Emporia. Malmö Arena är även hemmaarenan för Malmö Redhawks.

fotbollsplan i malmö - sportevenemang

Malmö IP

Malmö IP kallas i folkmun för Gamla idrottsplatsen. Arenan rymmer 7 600 åskådare och är hemmaarena för FC Rosengårds damlag samt reservarena för Bunkeflo IF. 

Malmö FF

Malmö FF

Malmö FF är har ett herrlag i Allsvenskan samt ett damlag i Division 1, och spelar regelbundet i olika Europaturneringar, som exempelvis Champions League. Malmö FFs spelar sina hemmamatcher på Eleda stadion.

FC Rosengård - Malmö

FC Rosengård

FC Rosengård har ett damlag i Allsvenskan som regelbundet spelar i Europaturneringar såsom Champions League. FC Rosengårds hemmamatcher spelas på Malmö IP.

Malmö Redhawks

Malmö Redhawks

Malmö Redhawks är ett ishockeylag som spelar i SHL. Deras hemmamatcher spelas på Malmö Arena.

Innebandy i Malmö

Malmö FBC

Malmö FBC är ett innebandylag som spelar i SSL, som är den högsta serien i Sverige. Deras hemmamatcher spelas på Malmö Isstadion.

Sportevenemang - tennis

Malmö Open

Malmö Open är en tennisturnering som vanligtvis arrangeras i juli varje år och spelas i Bokskogen.

Hinderbana Malmö

Toughest

Thoughest är en årlig tävling som man kan delta i för att utmana sig själv i en fysiskt krävande hinderbana. Om man inte själv vill delta kan man heja på alla deltagare och vara med i folkfesten i det stora eventområdet. Hinderbanans olika moment innehåller klättring, vatten och lera, balans, styrka, kondition och mycket mer.