Turistattraktioner Malmö

Malmö är Skånes största stad och Sveriges tredje största stad och är beläget vid havet i sydvästra Sverige. Malmö har många olika turistattraktioner du kan uppleva på ditt besök i staden. Här kommer några tips på vad du kan göra som turist i Malmö!

Turning Torso Turist Malmö

Turning Torso

Turning Torso är Sveriges näst högsta och Skånes högsta byggnad på hela 190 meter över havet. Höghuset som är beläget i Västra hamnen består av 54 våningar fördelat i 148 hyreslägenheter och de två översta våningarna består av mötesrum. Tornet har en 90 graders vridning och är ett av de kändaste landmärkena för Malmö och Sverige.

Turistattraktion Kungsparken och Slottsparken

Kungsparken & Slottsparken

Parkområdet bestående av Kungsparken som är Malmös äldsta park och Slottsparken, båda skapades under 1800-talet. Slottsparken och Kungsparken skiljer sig åt med hjälp av kanalen och båda dessa parker kännetecknas av att de är grönskande och romantiska. Parkerna består av olika promenadstigar, dammar, träd och växter, öppna gräsytor och gångbroar över kanalen. I Slottsparken finns även det fina Stadsbiblioteket som också är värt ett besök när du turistar i Malmö.

Folkets Park Malmö

Folkets Park

Folkets Park är belägen mellan Möllevångstorget och S:t Paulis kyrkogård. En händelserik park där det finns något att göra för alla. Det finns minigolf, café och kiosker, lekplatser, skateramp, terrarium och grillplatser med mera. Parken förvandlar även under årets olika säsonger, vinterland där skridskoåkning blir möjligt, halloweentema och på sommaren öppnas plaskdammen upp med mera. Under året hålls det även olika festivaler i Folkets Park. En spännande park med mycket aktiviteter som ständigt är i rörelse helt enkelt.

Moderna Museet Malmö

Moderna museet

Moderna museet är ett av Europas ledande museum för modern och samtida konst och är en filial till Moderna museet i Stockholm. Museum öppnades 2009 i Malmö och är centralt beläget i kvarteret runt Caroli. Det finns det drygt 130 000 verk i olika stil och tekniker är det ett museum värt att besöka. Samlingen består av målerier, fotografier, skulpturer med mera från flera olika kända konstnärer.

Öresundsbron i Malmö

Öresundsbron

De flesta känner säkert till Öresundsbron som öppnades 2000 och förbinder Sverige med Danmark med hjälp av en 15,9 km lång bro. Närmast Danmark går bron ner i en tunnel som är 4 km lång för att inte skapa någon trafikfara för Danmarks flygplats Kastrup. För att göra övergången mellan bro till tunnel skapades ön Pepparholmen. Öresundsbron består av en tvåfilig motorväg och under motorvägen finns en dubbelspårig järnväg.

Ribersbors Kallbadhus i Malmö

Ribersborgs Kallbadhus

Ribersborgs Kallbadhus ligger beläget på en brygga ute vid Ribersborgsstranden. Här kan du bastubada med utsikt över havet. Kallbadhuset är uppdelat i två avdelningar, en för kvinnor och en för män. Här finns också 5 bastur varav den ena är gemensam där kvinnor och män kan basta tillsammans.

Stortorget i Malmö

Stortorget

Stortorget är ett stort och öppet torg som ligger centralt och i nära anknytning till Lilla Torg. Stortorget präglas av flera sevärda byggnader som exempelvis Malmö Rådhus, Apoteket Lejonet och Residenset.

Lilla Torg i Malmö

Lilla Torg

Lilla Torg är beläget i centrala Malmö i Gamla staden, bredvid stortorget. Runt Lilla Torg finns flertalet restauranger och under sommaren öppnar flera restaurangerna upp för en större uteservering. Det är en populär plats att äta, dricka och umgås på.

Möllevångstorget Malmö

Möllevångstorget

Möllevångstorget är beläget mellan Folkets Park och Södervärn och kallas vanligtvis Möllan av Malmöbor. Möllevångstorget är mest känt för sin dagliga torghandel där det främst säljs frukt, grönsaker och blommor. Senare på kvällen blir det populärt att besöka de krogar och restauranger med mat från flera olika länder som finns längs torget.

Malmö Saluhall

Malmö Saluhall

Malmö Saluhall beskriver sig som ett himmelrike för matälskare. Saluhallen består av flera olika noga utvalda restauranger och butiker och ligger med gångavstånd från Malmö Centralstation.

S:t Petri kyrka i Malmö

S:t Petri kyrka

S:t Petri kyrka ligger mitt i hjärtat av centrala Malmö och har rötter tillbaka till 1300-talet. Det är en vacker och stor kyrka.

S:t Pauli Kyrka

S:t Pauli kyrka

S:t Pauli kyrka är en sexkantig rundkyrka belägen i skärningspunkten av Kungsgatan och Sankt Pauli kyrkogata. Det är en ståtlig och vacker kyrka byggd med gult tegel och tak i aluminium.