Search

Teaterföreställning i Malmö

Nöjes- och teaterföreställningar i Malmö

Malmö är en stad med en rik kultur- och teaterscen och det finns många olika evenemang att uppleva. Oavsett om du är intresserad av stora produktioner eller mindre, mer intim teater, finns det något för alla att njuta av.

Nöjesteatern - teaterföreställning i Malmö

Nöjesteatern

Nöjesteatern i Malmö är en populär teater som har varit en del av stadens kulturliv i över 100 år. Teatern är belägen i centrala Malmö och har en unik historia och charmig inredning som ger en intim känsla för besökarna. Nöjesteatern har under åren presenterat en mängd olika föreställningar, från klassisk teater till modern musikal. Teatern är också känd för att ha varit platsen där många stora svenska artister började sina karriärer. Idag är Nöjesteatern en viktig kulturell mötesplats i Malmö och en viktig del av stadens rika kulturarv.

Malmö opera - teaterföreställningar och opera i Malmö

Malmö Opera

Malmö Opera är en av stadens mest populära nöjen. Den imponerande byggnaden har varit en del av Malmös kultur sedan 1944 och har genomgått en stor renovering som gjorde det till en av de mest moderna operahusen i världen. Med sina fantastiska produktioner, inklusive klassiska musikaler och operauppsättningar, är Malmö Opera en upplevelse som du inte vill missa.

Foto: Werner Nystrand

Skåne dansteater

Skånes Dansteater

Skånes Dansteater är en danskompani baserad i Malmö, Skåne. Kompaniet bildades 1994 och har sedan dess blivit en viktig institution för danskonst i Sverige. Skånes Dansteater producerar och framför dansföreställningar som spänner över olika genrer och stilar, från samtida dans till klassisk balett. Kompaniet har en imponerande repertoar som inkluderar verk av internationellt kända koreografer, såväl som av inhemska talanger.

Liza Minnelli firar 75 år - Palladium

Palladium

Palladium i Malmö är en multi-arena som är känd för sina musik- och teaterföreställningar. Detta är en plats som är välkänd för att rymma några av de största musikakterna i världen. Med ett brett utbud av musikstilar och konserter, är Palladium Malmö en av de mest populära nöjen i staden.

Foto: Eva Sjögren, Musik i Syd

Malmö Arena

Malmö Arena 

Malmö Arena är en stor inomhusarena som ligger strax utanför stadskärnan. Arenan är känd för sina stora konserter och evenemang med artister från hela världen. Malmö Arena är också hem till Malmö Redhawks, stadens professionella ishockeylag.

Malmö live konserthus

Malmö Live Konserthus

Malmö Live Konserthus är en av de mest imponerande konsertplatserna i Skandinavien. Byggnaden, som öppnades 2015, är belägen i hjärtat av Malmö och har en imponerande arkitektur och modern teknik. Konserthuset har två stora konsertsalar, inklusive en med plats för upp till 1600 personer och en mindre salong för mer intima konserter. Malmö Live Konserthus är hem för Malmö SymfoniOrkester och presenterar ett brett utbud av musikgenrer, från klassisk musik till jazz och pop.

Foto: Nils Bergendal

Moriska paviljongen i Malmö

Moriska paviljongen

Moriska paviljongen är en annan populär nattklubb och evenemangslokal som ligger i Folkets Park. Paviljongen har en stor dansgolv och en stor scen där både lokala och internationella artister uppträder. Moriska paviljongen är också känd för sina populära klubbkvällar och temafester.

Konsert och nattklubb i Malmö

Slagthuset

Slagthuset är en nattklubb och evenemangslokal som ligger i Malmös gamla slakthusområde. Lokalen har en industriell atmosfär och erbjuder en rad olika evenemang, allt från konserter, klubb till konstutställningar.

Teaterföreställning på Malmö Stadsteater

Malmö Stadsteater

Malmö stadsteater är en annan kulturell institution i staden. Med sin unika arkitektur och sceniska design, är Malmö stadsteater en av de mest imponerande teatrarna i Sverige. De har ett brett utbud av föreställningar, från klassiska dramer till moderna komedier. Oavsett vilken typ av teater du gillar så kommer du att hitta något som passar dig på Malmö stadsteater.

Foto: Haworth Tompkins