Sök

Familjeaktiviteter Malmö

Roliga familjeaktiviteter i Malmö

Malmö är en stad som har mycket att erbjuda för familjer. Här finns en mängd olika aktiviteter för både små och stora att delta i, oavsett om det är en solig sommardag eller en kall vinterdag. Här listas några av de bästa familjeaktiviteterna som finns i staden, planera din nästa roliga och minnesvärda familjedag med oss.

Pildammsparken - familjeaktivitet i malmö

Pildammsparken

Pildammsparken är en av Malmös mest populära parker och är ett utmärkt val för en dag i solen. Här finns en mängd olika aktiviteter att välja mellan, inklusive lekplatser, picknickområden och vackra trädgårdar. För de äldre barnen finns det även en BMX-bana och en inlinesbana.

Teknikens och sjöfartens hus

Teknikens och sjöfartens hus

Teknikens och sjöfartens hus är en annan utmärkt destination för en dag ute med familjen. Här kan du lära dig om allt från bilteknik till sjöfartens historia, och det finns även en mängd olika interaktiva utställningar för barnen att utforska.

Ribersborgsstranden - Familjeaktiviteter i malmö

Ribersborgsstranden

Ribersborgsstranden är en annan populär destination för familjer i Malmö. Stranden är relativt långgrund och passar därför utmärkt för barn. Här kan du njuta av en dag på stranden med sol och bad, och det finns även ett stort utbud av restauranger och kiosker för att hålla familjen mätt och glad.

Malmö museum för hela famljen

Malmö Museer

Malmö Museer är ett utmärkt val för en dag med familjen om du vill lära dig mer om Malmös fascinerande historia. Här finns en mängd olika utställningar och aktiviteter som tar dig tillbaka i tiden, och det finns även en lekplats och en trädgård att utforska.

Utmaningarnas Hus - Familjesemester i Malmö

Utamningarnas Hus

Välkommen till Utmaningarnas Hus – Utmaningar och aktiviteter för hela familjen. Med 38 olika utmaningar där ni som lag kan samla poäng genom att lösa kluriga och roliga uppgifter. Kul och spännande för hela familjen att samarbeta, hitta lösningar och tävla mot andra lag.

Bio för hela familjen på Filmstaden

Bio på Filmstaden

På Filmstadens bio finns alltid något för alla, oavsett om ni föredrar komedi, romantik eller animerade filmer. Filmstaden har ett rikt utbud av barnfilmer som passar utmärkt för hela familjen. Deras biografer finns på Entré, Storgatan och Södra Tullgatan.

Simhall i Malmö

Simhall

Ett besök på simhallen är en rolig aktivitet som passar för alla åldrar, stora som små. I Malmö kan du exempelvis besöka Simhallsbadet inne i stan, Kockum Fritid ute i Västra hamnen eller Hylliebadet.

Malmöfestivalen

Malmöfestivalen

Malmöfestivalen är en av de största festivalerna i Skandinavien som äger rum i Malmö varje år i augusti. Festivalen erbjuder ett brett utbud av musik, mat, kultur och aktiviteter för alla åldrar och intressen. Det är en möjlighet för besökare att uppleva Malmös kreativa och multikulturella atmosfär samtidigt som de njuter av gratis konserter, matfestivaler och utställningar. Malmöfestivalen är en uppskattad tradition för Malmöbor och besökare från hela regionen och lockar tusentals besökare varje år.

Foto: Pierre Ekman

Familjeaktiviteter - Malmö reptilcenter

Malmö Reptilcenter

Malmö Reptilcenter ligger beläget i Folkets Park och startade 1983. Reptilcentret består av en stor djungel på 500 kvm med flera olika sorters ormar, ödlor och även några apor.