Sök

Shoppa, se & upplev

NYHETER

i kosmopolitiska Hyllie

Ett av Europas bästa shoppingcenter, en hyllad världsutställning på besök och en arena som hyst såväl Påve Franciskus som Eurovision. Det är lite av vad som finns att upptäcka i Hyllie, en futuristisk och klimatsmart stadsdel bara 3 minuter med tåg från Malmö city och 10 minuter från Köpenhamns flygplats.

Just nu är de goda anledningarna att besöka Hyllie extra många. Till och med den 30 september gästas nämligen Malmömässan av den prisade, internationella utställningen ”Auschwitz. Not long ago. Not far away.”. Den omskakande berättelsen om ett av de mörkaste kapitlen i mänsklighetens historia, med foton, föremål och vittnesmål är ett ”must-see” i uttryckets sanna bemärkelse. Malmö utgör utställningens enda Skandinavienstopp på världsturnén och sedan ”Auschwitz. Not long ago. Not far away.” landade i staden i maj har den berört hundratusentals besökare.

Hyllat shoppingcenter

Ett stenkast från mässan väntar spektakulära och högklassiga Emporia. Det rör sig om ett av Europas mest ansedda shoppingcenter, som 10-årsjubilerar i höst. På en yta stor som 24 fotbollsplaner erbjuds förutom shopping i 150 butiker också mat, livsstil, kultur och underhållning. Instagramvänliga food courten Umami District samlar hela världens smakupplevelser (ja, överhuvudtaget kommer du att upptäcka att Emporia kryllar av Instagram-moments!).

Live är livet!

Granne med Malmömässan och Emporia ligger ännu en gigant: Malmö Arena. Sedan den invigdes 2008 har den gästats av såväl Eurovision Song Contest, Junior Hockey-VM, påven, Lady Gaga och Bob Dylan – bara för att nämna några få. På Malmö Arena har Malmö Redhawks sin hemmarink och i höst väntas League of Legends Summer Finals 2022, CATS, Queen Machine, Johanna Nordström och Edvin Törnblom i Ursäkta Live, Danny Saucedo och många andra storheter hit för att ge prov på att live definitivt is life!

Goda utsikter

Får vi flika in ett tips – eller tre? Familjevänliga Best Western Malmö Arena Hotel, på krypavstånd från Arenan, ger 20% rabatt på alla övernattningar som bokas i samband med evenemang. Att det finns en skybar på våning 16, med 360 graders utsikt, gör ju inte saken sämre. Just det här med magiska utsikter är förresten lite av en Hyllie-grej. På Quality Hotel View, med modern konferensprägel, är ”the view” som allra coolast från Horizon-sviten – också den på våning 16. Utsikten från Emporias takpark, slutligen, sker inte från lika hög höjd som hotellens men ger ändå en härlig panoramavy över Köpenhamn och Öresundsbron (och blir grädden på moset när du vilar benen efter en heldag i Hyllie).

Hyllie Malmö