Search

Rockig scenhöst med punkattityd

NYHETER

Gillar du rockmusikaler? Grattis! Denna höst erbjuder Malmös privatscener inte mindre än två ösiga musikaler med 1980-talsvajb. På Nöjesteatern ges en svensk version av danska musikalsuccén Midt om natten, med hits av rockcharmören Kim Larsen och bandet Gasolin’. Och Noice Rockmusikalen på Slagthuset låter oss återuppleva kultgruppen Noice.

Mitt om natten, efter filmen från 1983 med samma namn, utspelas i Köpenhamn i en tid av drömmar om frihet, kärlek och revolt. I protest mot det politiska styret skapar polarna Arnold och Benny fristaden Haveje, med ”jämlikhet, frihet, brödraskap och massor av kärlek”. Men livet och kärleken kommer emellan och vänskapen prövas…Det bjuds på hits från filmen som Papirsklip och Tik Tik samt andra godingar signerade Kim Larsen och Gasolin (Lille du, This is my life, Langebro…). Larsen själv var medförfattare till biosuccén och gjorde en av huvudrollerna, Benny. På Nöjesteatern spelas Benny av Nic Schröder (Hej hej Monika).

Om Mitt om natten speglar ett viktigt kapitel ur dansk rockhistoria så rör Noice Rockmusikalen en av svensk musikhistorias mest ikoniska band. Det är en både humoristisk, medryckande och bitvis sorglig musikal om punkbandet från Gustavsberg som slog igenom över en natt och orsakade hysteri i folkparkerna i början av 1980-talet, med hits som En kväll i tunnelbanan och Dolce vita (Det ljuva livet). I rollen som Peo Thyrén syns Charlie Gustafsson (Vår tid är nu) och Charlie Grönvall (Idol) gör Hasse Carlsson.

“Det här är ingen tribute-konsert, eller en musikal enbart för gamla Noice-fans. Det är en rockmusikal där vi dramatiserat en gripande och rolig historia och haft ynnesten att få tillgång till musik som är pop-pärlor med punkattityd”, säger regissör Robert Lillhonga.

  • Mitt om natten spelas på Nöjesteatern till och med den 11 december. 
  • Noice spelas på Slagthuset till och med den 17 december.

Pssst! Vill du ha krypavstånd hem från din helkväll på teatern? Nöjesteatern ligger helt nära fräscha och färgstarka Quality Hotel The Mill på Amiralsgatan och Slagthuset ligger nästan vägg i vägg med Comfort Hotel Malmö: en skön mix av en 1800-tals saluhall och modern rockkänsla.

Mitt om natten på Nöjesteatern