Sök

Mellomys x 3 i Malmö!

NYHETER

Äntligen är Melodifestivalen tillbaka i Malmö – en folkfest för alla åldrar och en given sportlovssuccé. Men deltävlingen den 25 februari är faktiskt inte den enda aktuella händelsen med ”Mello”-koppling i Malmö denna s(c)envinter. Glitterboan kan plockas fram inte mindre än 3 gånger på kort tid!

Den fjärde uttagningstävlingen till finalen i Melodifestivalen 2023 direktsänds i TV på lördag den 25 februari från Malmö Arena, men det erbjuds fler bra chanser att sitta i publiken än just då. För även om det är något alldeles extra att vara på plats under själva TV-kvällen – spänningen! stämningen! – så är fredagarnas genrep suveränt för den som vill spana in bidragen först av alla och matinéföreställningen på lördagen är en oförglömlig upplevelse för barnfamiljen. Till de 7 artister som tävlar i Malmö Arena i år hör Loreen med låten Tattoo – 11 år efter att hon vann såväl ”Mello” som Eurovision Song Contest med Euphoria.

Därtill är det nu faktiskt 40 år sedan Carola tävlande och vann i Malmö med Främling – en milstolpe i ”Mellos” historia. 1983 fanns ingen Malmö Arena, utan tävlingen ägde rum på Palladiums anrika scen, mitt inne i Malmö city. På Palladium händer det något mest hela tiden och en programpunkt med tydlig Eurovision-koppling äger rum den 4 mars, då ingen mindre än den portugisiske världsartisten Salvador Sobral, som triumferade i Eurovision Song Contest år 2017 med kärleksballaden Amar pelos dois, står på Palladiums scen med musik från nya, hyllade plattan BPM. Mjukt, melodiskt, melankoliskt… mmm!

Är man av uppfattningen att Melodifestivalen var bättre förr – ja, för riktigt länge sedan alltså! – så ska man inte missa föreställningen Anita och Gunnar på Nöjesteatern den 26 februari. Vi pratar förstås om legendarerna Gunnar Wiklund (37 låtar på Svensktoppen, varav Nu tändas åter ljusen i min lilla stad  + 4 starter i Melodifestivalen) och Anita Lindblom (27 låtar på Svensktoppen, varav Sånt är livet). På scenen gestaltar Maria Knutsson och Pär Sjölander ihop med Billy Heil Kör & Orkester ett fiktivt möte dem emellan i livet efter detta, där de sjunger en rad av sina största hits och pratar om respektive karriärer, kärleken och livet – sånt det nu är.

Glitter och glamour. Nu kör vi!

 

 

 

 

Melodifestivalen deltävling i Malmö 2023