Malmö en regnig dag

NYHETER

Höstsol och krispig luft. Eller blåst på tvären och regn som bara öser ner? Misströsta inte! Malmös aktivitetsutbud är vattentätt nog för att stå emot några skurar. Med andra ord är prognosen strålande för att ni ska hitta något kul att göra även om solen lyser med sin frånvaro.

Om hösten råder det högtryck vid Malmös kulturoaser. Fram till den 12 november spelas Broadwaymusikalen AnastasiaMalmö Opera en mäktig familjesaga baserad på den tecknade filmen med samma namn. På scenen syns bland andra Tuva B Larsen, Andreas Weise och Lill Lindfors. Historien om mysteriet med den försvunna tsardottern innehåller spänning, humor, kärlek och musik som går rakt in i hjärtat och stannar kvar i huvudet.

Ett stenkast därifrån väntar en besöksmagnet av ett annat slag, nämligen shoppingcentret Triangeln, som i sin tur utgör slutet – eller om det är början? av den långa gågata som korsar Malmös levande stadskärna, med sina många trendiga butiker, matställen och spännande folkliv.

Där gångstråket möter kanalen ligger det numera världsberömda Disgusting Food Museum. Denna höst visar det coola museet, med fokus på ”äcklig” mat från hela världen, också en tillfällig utställning om farlig mat. Både sådan som är dödlig eller farlig att äta om den inte tillagas rätt och sådan som sålts av giriga eller vårdslösa företag och orsakat jämmer och elände. Missa inte det!

En knapp timma från city med buss väntar Falsterbo Photo Art Museum, ett annat omtalat besöksmål. Det hela rör sig om en privat, unik fotosamling med hundratals originalfotografier. Till den 27 november visas huvudutställningen Undressed for success? Nude, famous, oysters and champagne, där världens främsta fotografer tagit bilder på kändisar som du aldrig tidigare sett dem! Museet erbjuder även en butik och en egen restaurang – Bistro Perspektiv.

Tips: Vill du bo över natt i Malmö och ha krypavstånd till såväl nöjen som shopping? Teaterhotellet ligger precis som det låter väldigt nära Malmö Opera och är sedan 1960-talet klassisk mark för teaterbesökare och andra som vill bo centralt och prisvärt med en personlig touch. Och vägg i vägg med shoppingcentret Triangeln reser sig välkända Scandic Triangeln, även det ett landmärke på Malmös hotellscen.

Mycket nöje!

Anastasia - Musikshow Malmö