Magiska familjeäventyr i Malmö

NYHETER

sommaren 2022 blir sagolik!

Träffa Sommarskuggan efter frukost, hälsa på Lilla My till lunch och se Robin Hood och Prins John fajtas på slottet om kvällen. En helt vanlig sommardag i Malmö, med andra ord!

Att få var med en inspelning av SVT:s Sommarlov och se superbusaren Sommarskuggan, Malin, Alexander, Dante, Angelika och Ida i full kareta står på många barnfamiljers bucketlist. Och som vanligt är det i härliga Beijers park i Malmö som TV-drömmarna slår in.

Nytt för i år är en storbildsskärm som gör att publikhavet bättre kan följa med i allt som händer på scenen, samt att programmen spelas in en vecka i förväg.

Sommarlov 2022 tar plats i TV mellan den 13 juni och den 19 augusti och som publik kan man gratis följa äventyret på plats i ”Beijanmellan kl 9 och 11 på vardagar den 16 juni till den 11 augusti. Pssst… ett tips! Årets artister, som t ex Tusse, Theoz och Klara Hammarström, dyker upp i parken på torsdagarna. Schemat för uppträdandena hittar du här.

Malmömagin fortsätter på Funnys Äventyr köpcentret Mobilia ett modernt (2020) kulturhus för barn. Det hela rör sig om en högkvalitativ, interaktiv sagovärld med förtrollande miljöer där stora och små kan leka, läsa och lära med favoriter som Mumin, Pettson, Alfonsför att nämna några. En åktur i sagokarusellen och inträde till teateruppträdanden ingår i biljetten.

Tar orken slut av allt sagolikt kan nya krafter tankas i kaféet och lite av magin finns att ta med hem i butiken.

Pssst… ett tips! Malmö Arena Hotel har ett fantasieggande Funnylekrum för de minsta och säljer särskilda Funny-paket med övernattning i familjerum, frukost, fri parkering och inträde till Funnys Äventyr. Läs mer här.

I kvällssolen styr ni kosan mot Sherwoodskogen… eller i alla fall till Malmöhus slotts borggård där det fram till den 10 juli pågår ett magiskt sommarteateräventyr i form av Robin Hoods hjärta. Under en somrig kvällshimmel bjuds det på kärlek, musik, strid, akrobatik, sång och humor för alla åldrar. Som Robin Hood och Marion syns inga mindre än Magdi Saleh (Snabba Cash) och Sandra Stojiljkovic (Tunna Blå Linjen).

”Teatern har mobiliserat en rejäl ensemble utökad med bland annat en luftakrobat som ibland hänger i en lina utmed slottsväggen. Det är fäktscener och sångnummer, spektakulärt högljutt, visuellt generöst och underhållande”, säger David Richter i Radio P4 Malmöhus om Robin Hoods hjärta.

Sommarlov - Familjeaktiviteter i Malmö
Foto Mattias Ankrah SVT