Sök

Garden show, gaming & design

NYHETER

– maj upplevs bäst i Malmö!

Knappt har Eurovisionglittret virvlat bort från gator och torg förrän nya evenemang drar in i storstaden dit den svenska sommaren kommer allra först. Maj månad i Malmö levererar bland annat gardening, gaming och design i stort format. Häng med!

21-24 maj : Nordic Game Sweden 2024
samlar spelbranschens främsta

Den 21–24 maj är det 20-årsjubileum för branschmässan Nordic Game, som även väcker stort intresse bland gamers i allmänhet; en ledande spelkonferens som sammanför de främsta innovatörerna och visionärerna inom spelutveckling. Nordic Game ordnas precis som alltid i spelstaden Malmö och samlar tusentals experter på videospel från hela världen kring inspirerande föreläsningar och specialevenemang, utställningar, nätverkande och annat som kretsar kring det senaste inom spel och spelrelaterade produkter. Konferensen äger rum i Slagthuset.

23–26 maj: Southern Sweden Design Days
Malmös internationella designfestival

Southern Sweden Design Days – den främsta mötesplatsen för arkitektur, design och konsthantverk i södra Sverige – arrangeras av Form/Design Center. 23–26 maj 2024 hålls den fjärde upplagan och som vanligt fylls Malmö med designutställningar, seminarier och workshops på flera håll runtom i staden. Coola gamla järnvägsverkstäderna Lokstallarna, numera bl a Matverkstad, är festivalens huvudarena. Ta t ex chansen att spana in Malmödesignern Linnea Samia Khalils/Pampas unika kreationer som bars av den schweiziska Eurovision-vinnaren Nemo på scenen under hela Eurovision Song Contest!

24-26 maj: Malmö Garden Show
Grön och gratis inspo XXL

Malmö stads eget svar på Chelsea Flower Show har arrangerats i Slottsträdgården sedan 2011. Till höjdpunkterna under Malmö Garden Show hör de inspirerande trädgårdsutställningarna, de kreativa balkongutställningarna med input till den egna balkongen eller täppan, trädgårdsmarknaden med vanliga och ovanliga växter och prylar för trädgård, hem och balkong och – förstås – en food court. Mer? Åh… gröna workshops, guidningar, hållbar inspiration och kunskap, föredrag, odlingsaktiviteter, barnaktiviteter. Med mera! Och det är förstås fri entré. Både för två- och fyrbeningar.

Mer om vad som händer i Malmö hittar du weekendmalmo.se och på vår mötessida.

Malmö Garden Show (c) Malmö stad