Sök

Fira jullovet i Malmö

NYHETER

Blir det ett jullov i Malmö i år? Grattis till ett bra val! I storsta’n med nära till allt är det  nämligen lika lätt att hitta mellandagsskoj för alla som skön feststämning när det väl är dags att skåla in 2023.

Skulle möjligen snön lysa med sin frånvaro finns alltid Malmö Folkets Park som en stämningsräddare. Ända fram till den 26 februari kläs nämligen den stora cityparken i en påkostad, lekfull och mysig dekor: Vinterdröm. Passa på att låna skridskor och hjälm och ger er ut på isbanan i takt till musiken. Eller skateboard och hjälm, för vinterskate i ridhuset? Gratis är det också!

Den som hellre fyndar än skejtar har förstås inte heller några problem med att få tiden att gå. Säsongsrean i vintersmyckade Malmö city och i populära shoppingnav som Emporia och Mobilia trummar igång 26 december och pågår sedan utan avbrott annat än för Nyårsdagen.

Kulturintresserade jullovsfirare välkomnas in i värmen av Malmö Museer, Moderna Museet Malmö, Malmö Konsthall, Funnys Äventyr, Form/Design Center, Falsterbo Photo Art Museum och andra upplevelseoaser. Ett alldeles särskilt äventyr utlovas på Malmö Opera mellan 31 december och 8 januari. Då ges nämligen Tjajkovskijs balettklassiker Nötknäpparen av danska Tivolibaletten, med scenografi och kostymer signerade ingen mindre än danska drottning Margrethe. Sagolikt? You bet!

Det nya året hälsas förstås med storslagna fyrverkerier. Ett bra sätt att försäkra sig om att se fyrverkerierna som skjuts upp från Nyhamnen – eller ”bara” hela Malmö – från första parkett är att besöka våning 25 på Clarion Hotel & Congress Malmö Live. Här serverar restaurang Kitchen & Table lunch, middag, cocktails och champagne på årets sista dag.  På eftermiddagen ges en glittrande nyårskonsert av Malmö SymfoniOrkester i Malmö Live Konserthus och om kvällen dukar Eatery Social Taqueria, en annan av hotellets restauranger, fram nyårsmiddag med tydlig ¡Feliz Año Nuevo!-touch. Ytterligare goda utsikter för såväl mat och vy som sus och dus återfinns på asiatiska Kasai in the Sky, högst upp i Story Hotel. Livsstilshotellet Mj’s festliga årsavslut yttrar sig i tre olika paket, med allt från enbart övernattning och bubbel till hela konkarongen med nyårsmiddag, bakisfrukost och en extra natt mellan lakanen.

Bådar inte det för ett väldigt gott nytt år, kanske?

Jullov i Folkets park i Malmö